Redni program zdrave prehrane: Moč beljakovin

  • Ogledov: 256
  • Predavatelj: Tatjana Kruder

Paket vključuje:

  • Znanje
  • Ponavljanje
  • Certifikat

Tečaj poteka:

28.05.2024 od 19:00 do 20:00

Deli:

  • Zakaj so beljakovine pomembne?
  • Koliko jih je zdravo zaužiti?
  • Katere so dobre in katerim se moram izogibati?
  • Kako nadomestimo živalske beljakovine?
  • Biološka razpoložljivost beljakovin.

Več informacij

Tokratna tema bodo beljakovine. Na tečaju bomo izvedeli zakaj so beljakovine pomembne ter zakaj je pomemben tudi njihov izvor. Naučili se bomo katere beljakovine so zdrave, katere manj zdrave in katerim naj bi se izogibali. Spoznali bomo tudi kako naj vegetarijanci in vegani nadomestijo živalske beljakovine.

Potreba po beljakovinah je od posameznika do posameznika drugačna. Na potrebo po beljakovinah vpliva zdravstveno stanje posameznika, športna aktivnost in odnos do hrane. Ljudje s staranjem potrebujemo več beljakovin, čeprav nam dostikrat ni več do beljakovinsko bogate hrane.

 

Redni program zdrave prehrane

V vseh sklopih tečaja o zdravi prehrani bomo spoznali, kako pomembno je, da se poznamo tudi na področju prehranjevanja. Seznanili se bomo s splošnimi strokovnimi smernicami  zdravega prehranjevanja in pokukali po modrih conah po vsem svetu, kjer živi največ stoletnikov. Ne bo manjkalo poljudnih nasvetov, ki temeljijo na strokovni podlagi. Vzpodbujali bomo radovednost in težnjo k prevzemanju odgovornosti za svoje zdravje.

Hrana je pomemben vir življenjsko pomembnih substanc, vendar je tudi vir izjemnih užitkov, na kar moramo biti prav tako pozorni. »Prazen žakelj ne stoji pokonci«, a je pomembno tudi, kaj je v žaklju in kako si s tem postrežemo.

Priljubljeni tečaji

Excel za začetnike
Predavatelj: Roman Rehberger
Tečaj poteka: 06.05.2024 od 09:00
Excel nadaljevalni tečaj
Predavatelj: Roman Rehberger
Tečaj poteka: 27.05.2024 od 09:00

O inštruktorju

author

Tatjana Kruder

Univ. dipl. inž. živilske tehnologije

Tatjana Kruder, univ. dipl. inž. živilske tehnologije, je že 16 let zaposlena v svojem podjetju. Svetuje na področju varne hrane, izobražuje osebe, ki delajo s hrano – kuharje in kuharice v vrtcih, šolah, posebnih zavodih in domovih za upokojence, spremlja živilska podjetja ob obisku inšpektorja za varno hrano, predava vsebine s področja živilske zakonodaje, živilske mikrobiologije, zdravstvene varnosti pitne vode, o trendih v prehrani. Skupaj z drugimi strokovnjaki izvaja predavanja za dietne kuharje. Vodi  HACCP  šolo – tečaj varnega dela s hrano, izobražuje hišnike v šolah in vrtcih s področja preprečevanja razvoja legionel v vodovodnem omrežju, varnosti in pregledov otroških igral ter varnih prevozov hrane, na Ministrstvu za pravosodje deluje kot sodna izvedenka in cenilka za živila. Hrana ji pomeni profesijo in strast. Na tekmah v športnem plezanju deli pravico kot licencirana sodnica.